Spierpijnen

Spierpijn kan door een groot aantal oorzaken ontstaan. Meestal is het het gevolg van overbelasting van spieren na (overmatige) inspanning of van langdurig in één houding zitten. De daadwerkelijke spierpijn is meestal het gevolg van ophoping van afvalstoffen, met name van melkzuur, in de spiervezel. Deze ophoping leidt tot zuurstoftekort in het bloed.

Ook spanningen (stress), een verkeerde lichaamshouding, koude en tocht kunnen leiden tot pijnlijke spieren. Ook kunnen door een te hoge belasting één of meer spiervezels zijn gescheurd.

In het begin is spierpijn vaak stekend en scherp en gaat later over in een doffe pijn. De spierpijn die kort na de inspanning ontstaat wordt vaak ‘vroege spierpijn' genoemd. ‘Verlate spierpijn' treedt meestal na 24 - 48 uur op.

Heeft u spierpijn, ontzie dan de betreffende spieren, maar blijf in beweging. Spierpijn gaat vaak binnen een week vanzelf over. Zoals elke pijn dient ook spierpijn altijd serieus genomen te worden. Houdt spierpijn aan of wordt het heviger, ga dan altijd naar uw huisarts voor meer advies.

Zie voor meer informatie ook onze bewegingstips.

ThermaCare zelfverwarmende kompressen verlichten op doeltreffende wijze pijn aan rug, nek, schouders en pols ten gevolge van spierspanningen, verrekkingen, spierstijfheid, verstuikingen of artrose. Hoe? Dat leest u hier.

110-0909-0910