Rugpijnen

Rugpijn komt in Nederland veel voor en veel mensen hebben wel eens last van zeurende of stekende pijn in de rug. In Nederland wordt onderscheid gemaakt tussen aspecifieke lage rugpijn welke het meest voorkomt en rugpijn als gevolg van andere specifieke klachten.

Rugklachten ontstaan vaak door een combinatie van zware activiteiten zoals tillen of lang staan en persoonlijke factoren als lichaamsbouw of stress.

Rugklachten kunnen voor een deel worden voorkomen door het doorbreken van uw gewoontepatronen. Probeer bijvoorbeeld niet te lang in een zelfde houding te blijven zitten maar blijf actief. Ook bij het tillen van zware voorwerpen dient rekening te worden gehouden met de rug. Ga altijd met een rechte rug door de knieën, til het voorwerp zo dicht mogelijk bij het lichaam en adem uit terwijl u omhoog komt. Zie voor meer informatie ook onze bewegingstips.

ThermaCare zelfverwarmende kompressen verlichten op doeltreffende wijze pijn aan rug, nek, schouders en pols ten gevolge van spierspanningen, verrekkingen, spierstijfheid, verstuikingen of artrose. Hoe? Dat leest u hier.

110-0909-0910