Veelgestelde vragen

Onderstaand overzicht kan veel van uw vragen over ThermaCare beantwoorden.

Is uw vraag over ThermaCare bij deze veelgestelde vragen echter niet aan bod gekomen,

 • Hoe kan ik ThermaCare bij rugpijnen gebruiken?

  U mag de verpakking pas kort voor het gebruik openen omdat de warmtekompressen na opening direct gaan werken.

  • Haal ThermaCare uit de luchtdichte verpakking
  • Breng ThermaCare met de donkere kant van de warmte-elementen direct op de huid aan op de pijnlijke plek.
  • Bevestig ThermaCare rugpijnen aan de voorzijde van uw lichaam het klittenband vast op de andere zijde van ThermaCare. Het kan tot 30 minuten duren voordat de therapeutische temperatuur bereikt is.
  • Om de pijn goed te verminderen moet u het zelfverwarmende kompres tenminste 3 uur ononderbroken dragen. De beste werking wordt verkregen als u ThermaCare rugpijnen 8 uur draagt.
  • Gebruikte zelfverwarmende kompressen kunt u, ook als ze nog warm zijn, bij het gewone huisvuil in de normale afvalcontainer deponeren.
 • Hoe kan ik ThermaCare bij pijn aan nek, schouder en pols gebruiken?

  U mag de verpakking pas kort voor het gebruik openen omdat de warmtekompressen na opening direct gaan werken.

  • Haal ThermaCare uit de luchtdichte verpakking
  • Breng ThermaCare met de donkere kant van de warmte-elementen direct op de huid aan op de pijnlijke plek.
  • Plak ThermaCare nek schouder en pols op de pijnlijke plek. Het kan tot 30 minuten duren voordat de therapeutische temperatuur bereikt is.
  • Om de pijn goed te verminderen moet u het zelfverwarmende kompres tenminste 3 uur ononderbroken dragen. De beste werking wordt verkregen als u ThermaCare rugpijnen 12 uur draagt.
  • Gebruikte zelfverwarmende kompressen kunt u, ook als ze nog warm zijn, bij het gewone huisvuil in de normale afvalcontainer deponeren.
 • Hoe lang kan ik ThermaCare dragen?

  Om een optimale werking te verkrijgen moet ThermaCare voor rugpijn 8 uur achter elkaar gebruikt worden en ThermaCare voor nekpijn, schouderpijn en pijn in de pols 12 uur. Wordt ThermaCare langer gedragen dan deze aangegeven tijdsduur, dan neemt het risico van huidirritatie en verbranding van de huid toe. Gebruik ThermaCare nek, schouder en pols niet langer dan 12 uur per 24 uur op het zelfde deel van het lichaam en ThermaCare rugpijnen niet langer dan 8 uur per 24 uur op hetzelfde deel van het lichaam.
  Wilt u de pijn nog meer verlichten dan dient u ThermaCare tenminste 2 tot 3 dagen achter elkaar te gebruiken, maar niet langer dan 7 dagen achter elkaar. En gebruik ThermaCare rugpijnen niet langer dan 8 uur per 24 uur op hetzelfde deel van het lichaam en ThermaCare nek, schouder en pols niet langer dan 12 uur per 24 uur op hetzelfde deel van het lichaam. Als de pijn na 7 dagen niet anders geworden is, dient u een arts te raadplegen omdat de aanhoudende pijn ook een andere, medische oorzaak kan hebben.

 • Bij welke pijnen kan ik ThermaCare gebruiken?

  De zelfverwarmende kompressen van ThermaCare verlichten op doeltreffende en gerichte wijze spier- en gewrichtspijnen ten gevolge van spierspanningen, artrose, verrekkingen, spierstijfheid of verstuikingen.
  Begin met de behandeling zodra u de eerste verschijnselen van rugpijn opmerkt. Bij vroegtijdige behandeling wordt de pijn snel minder waardoor u er minder last van heeft.

 • Hoe verlicht ThermaCare de pijn?

  ThermaCare is werkzaam tegen pijn door de langdurige en diepgaande warmte die diep doordringt in de spieren. Spieren ontspannen zich. Warmte leidt tot verwijding van de bloedvaten rondom spieren en gewrichten. Dit leidt tot een toegenomen toevoer van bloed naar de pijnlijke zone waardoor meer zuurstof beschikbaar is voor beschadigde cellen. Afvalstoffen worden afgevoerd waardoor pijn vermindert. Warmte helpt ook spieren te ontspannen. Deze ontspanning draagt bij aan het vergroten van de mobiliteit.

 • Wanneer weet ik dat de juiste temperatuur is bereikt en hoe lang duurt dat?

  Gebruik de binnenkant van uw arm om de warmte te voelen. Uitvoerige testen hebben bewezen dat ThermaCare, zodra het gedragen wordt, binnen 30 minuten de juiste temperatuur bereikt en die temperatuur 8 uur lang vasthoudt bij ThermaCare rugpijnen en 12 uur bij ThermaCare voor nekpijn, schouderpijn en pijn in de pols.

 • Wanneer kan ik ThermaCare gebruiken?

  Begin met de behandeling zodra u de eerste verschijnselen van nekpijn, schouderpijn of pijn in de pols en rug bemerkt. Bij vroegtijdige behandeling wordt de pijn snel minder en heeft u er dus minder last van.
  Werkt ThermaCare ook als je heel frequent pijn hebt?
  Ja, maar desondanks zou u bij vaak terugkerende spierpijnen een arts moeten raadplegen om na te gaan of u wel de juiste behandeling volgt. Ook moet ThermaCare niet langer dan 7 dagen achtereen gebruikt worden: daarna moet u uw huid een pauze gunnen.

 • Kan ik ThermaCare tijdens het slapen gebruiken?

  Als u niet ouder dan 55 jaar bent kunt u ThermaCare ook ’s nachts gebruiken. Boven de 55 jaar neemt het risico van huidirritatie en verbranding van de huid toe. We adviseren u ThermaCare eerst overdag te gebruiken, zodat u weet hoe uw huid en uw lichaam er op reageren. Op basis daarvan kunt u besluiten ThermaCare ook tijdens het slapen te gebruiken.

 • Kan ik ThermaCare ook op andere lichaamsdelen gebruiken, bijvoorbeeld op de enkels of op de knieën?

  Elk product van ThermaCare is specifiek ontwikkeld voor bepaalde lichaamsdelen. Het product is zo gemaakt dat het gedurende 8 uur bij ThermaCare rugpijnen of 12 uur bij ThermaCare nek, schouder en pols in direct contact met de huid kan staan en daarbij op een gemakkelijke en prettige manier warmte aan het lichaam afgeeft. De ThermaCare-varianten die momenteel verkrijgbaar zijn, zijn daarom niet geschikt voor gebruik op andere lichaamsdelen dan die welke in de productbeschrijving genoemd staan.

 • Kan ik ThermaCare gebruiken tijdens de zwangerschap?

  Gefeliciteerd met uw zwangerschap! Als u zwanger bent en ergens pijn krijgt die u met een pijnstiller of een zelfverwarmend kompres wilt verlichten, moet u eerst uw arts raadplegen.

 • Hoelang kan ik ThermaCare bewaren?

  ThermaCare moet op kamertemperatuur bewaard worden. De houdbaarheidsdatum staat op de verpakking. ThermaCare moet in het luchtdichte sachet bewaard worden. Als daar onverhoopt lucht bij komt, kan het product niet meer gebruikt worden.
  Na het verlopen van de uiterste houdbaarheidsdatum mag ThermaCare niet meer voor pijnverlichting gebruikt worden.

 • Waar laat ik gebruikte ThermaCare?

  ThermaCare die gebruikt is, kan –koud of nog warm- met het gewone huisvuil in de afvalcontainer gedeponeerd worden.

 • Kan ik ThermaCare gebruiken om pijn te voorkomen?

  ThermaCare is niet ontwikkeld om pijn te voorkomen.

 • Kan ik ThermaCare gelijktijdig met andere medicinale zalven of crèmes gebruiken?

  Nee, u mag ThermaCare niet gebruiken op plaatsen die korter dan 24 uur geleden met andere (medicinale) middelen zijn behandeld omdat dit tot beschadiging van de huid kan leiden of de werking van het eerst gebruikte middel kan beïnvloeden.

 • Uit welk materiaal zijn ThermaCare zelfverwarmende kompressen vervaardigd?

  ThermaCare producten zijn gemaakt van een zachte, huidvriendelijke geweven stof, die ook in de textielindustrie wordt gebruikt.

 • Hoe kan ik vaststellen of ThermaCare tot mogelijke verbranding van de huid leidt?

  Het is normaal dat na verwijdering van ThermaCare de huid rode plekken kan hebben, die vervolgens weer snel verdwijnen. Zijn de rode plekken ook na enkele uren nog aanwezig, dan moet u ThermaCare niet meer gebruiken totdat de rode plekken volledig zijn verdwenen. Indien nodig, kan daarna de behandeling met ThermaCare met grote voorzichtigheid voortgezet worden, eventueel door het product over uw kleding te gebruiken.

 • Kunnen kleine kinderen ThermaCare gebruiken?

  We adviseren om ThermaCare niet te gebruiken bij personen, inclusief kinderen, die niet in staat zijn om het product zelf, dus zonder hulp van anderen, te verwijderen.

 • Waarom kan ik ThermaCare niet gebruiken op plaatsen waar builen of zwellingen zijn?

  Warmte kan een ongunstige uitwerking hebben op builen en zwellingen die net zijn ontstaan. Over het algemeen moeten blessures gedurende de eerste 24 tot 48 uur met ijs worden behandeld. Er is vastgesteld dat na die periode ThermaCare de spierpijn doet verminderen. Raadpleeg voor meer informatie uw arts of fysiotherapeut.

 • Kan ik ThermaCare opnieuw verwarmen?

  Nee. Alle pogingen om ThermaCare in een oven of een magnetronoven opnieuw te verwarmen, kunnen leiden tot brand.

 • Waarom voelt ThermaCare warmer aan als ik zit of buk?

  Als de warmte-elementen steviger op de huid gedrukt worden (zoals bij het zitten of bukken), kan het product warmer aanvoelen. Als deze druk gedurende langere tijd aanhoudt, bijvoorbeeld door een te strakke riem of ceintuur die direct op de warmte-elementen drukt, ontstaat het risico van een geïrriteerde huid of kunnen verbrandingsverschijnselen optreden. Oefen daarom geen druk uit op het product, draag er geen nauwsluitend verband of een riem over.

 • Wat zijn de warmte-elementen in ThermaCare en hoe werken ze?

  De warmte-elementen in ThermaCare maken deel uit van het zelfverwarmende kompres: zij leveren de warmte. Deze cellen bevatten natuurlijke stoffen (ijzerpoeder, actieve koolstof, zout en water). Door zich te verbinden met zuurstof levert het ijzerpoeder de warmte van ThermaCare. Deze scheikundige reactie noemt men ijzeroxidatie, die op dezelfde wijze ook in de vrije natuur voorkomt.
  ThermaCare is zo ontwikkeld dat het precies genoeg zuurstof in de warmte-elementen toelaat om, samen met de warmte-controlerende bestanddelen, een gelijkblijvende comfortabele warmte te realiseren. Het kan tot ongeveer 30 minuten duren voor deze therapeutische temperatuur de huid bereikt. Zodra het ijzerpoeder in de cellen verbruikt is, wordt automatisch geen warmte meer af gegeven.

 • Wat moet ik doen als de ThermaCare zelfverwarmende kompressen warmer dan normaal aanvoelen?

  ThermaCare is zo samengesteld dat het op gecontroleerde wijze een plezierige warmte gedurende 8 uur (ThermaCare voor rugpijn) resp. 12 uur (ThermaCare voor nek-, schouder- en spierpijn) afgeeft. Dat betekent natuurlijk niet dat dit warmteniveau geschikt is voor alle mensen. Het spijt ons als in uw geval ThermaCare te warm aanvoelt. U kunt in dat geval proberen om ThermaCare over uw kleding in plaats van direct op de huid te dragen. Als de temperatuur dan nog steeds te hoog aanvoelt, kunt u beter met het gebruik van het product stoppen.

 • Kan ik ThermaCare opnieuw gebruiken wanneer ik het niet de volledige 8 uur bij ThermaCare rugpijnen of 12 uur bij ThermaCare nek, schouder pols heb gebruikt?

  Als u na het (korte) eerste gebruik ThermaCare in een kleine, luchtdichte doos opbergt, kunt u het tot een paar dagen later opnieuw gebruiken. Natuurlijk wordt door het eerste gebruik de werkingsduur bij het tweede gebruik korter.

 • Hoe vaak moet ik nagaan of op mijn huid geen rode plekken of verbrandingen ontstaan?

  Als u nog geen ervaring met ThermaCare heeft, controleer uw huid dan om het uur. Controleer onmiddellijk als uw huid niet prettig aanvoelt bij het gebruik van ThermaCare. Als uw huid geïrriteerd of zelfs verbrand aanvoelt, verwijder dan onmiddellijk het zelfverwarmende kompres. Het is normaal dat de huid wat rood is na het verwijderen van het zelfverwarmende kompres, maar dat verdwijnt snel. Controleer uw huid na enkele uren opnieuw. Als deze dan nog steeds rode vlekken heeft, moet u het gebruik van ThermaCare onderbreken totdat de rode vlekken volledig zijn verdwenen.

 • Waarom moet ik een arts raadplegen als ik diabetes heb en ThermaCare wil gebruiken?

  Diabetes (suikerziekte) is een complexe aandoening die o.a. effecten heeft op de pijnbeleving in de huid. Dat kan tot gevolg hebben dat een diabetes-patient mogelijk niet opmerkt dat de huid geïrriteerd raakt, waardoor het zelfverwarmende kompres verwijderd moet worden. Bovendien verhoogt diabetes de warmtegevoeligheid van de huid. Als gevolg daarvan kan warmte die probleemloos verdragen wordt door een normale huid, bij een diabetes-patient leiden tot mogelijke verbrandingsverschijnselen. Om die reden moeten personen die lijden aan diabetes, eerst hun arts raadplegen om vast te stellen of zij ThermaCare kunnen gebruiken.

 • Kan ik het zelfverwarmend kompres wassen?

  U kunt het zelfverwarmende kompres niet wassen en u mag het ook niet vochtig maken, omdat de warmte-elementen dan niet meer werken. Het normale lichaamszweet beïnvloedt de werking van ThermaCare niet.

 • Waar moet u op letten bij het gebruik van ThermaCare?

  Ieder product dat warmte afgeeft, kan zorgen voor huidirritaties en verbranding. Volg, om dit risico te verkleinen, de onderstaande adviezen op:

  • Controleer de huid regelmatig op tekens van irritatie of verbranding. Doen zich deze verschijnselen voor, stop dan direct met het gebruik - Als ThermaCare te warm aanvoelt, stop dan direct het gebruik
  • Zorg dat u weet welke warmte uw huid kan verdragen
  • Gebruik ThermaCare in het begin alleen overdag. Als u weet hoe uw huid er op reageert, kunt u beslissen of u ThermaCare ook ’s nachts wilt gebruiken
  • Gebruik ThermaCare niet onder een strakke riem of ceintuur of strakke kleding en oefen geen druk op het product uit.
  • Breng de warmte-elementen niet in de holte van knie of elleboog aan omdat daar een verhoogd verbrandingsrisico bestaat
 • Wanneer mag ik ThermaCare niet gebruiken?

  Zelfverwarmende kompressen moet u niet gebruiken in de volgende situaties:

  • Op dezelfde plek tegelijk met andere wrijfmiddelen, pleisters, zalf of andere warmtekompressen
  • Op open wonden of een beschadigde huid
  • Op builen en zwellingen die in de afgelopen 48 uur zijn ontstaan
  • Op lichaamsdelen waar u de warmte niet kunt voelen
  • Onder strakke kleding, riemen en ceintuurs
  • Tijdens het slapen, als u 55 jaar of ouder bent. Het verbrandingsrisico is groter bij oudere personen
  • Direct op de huid, als u 55 jaar of ouder bent. Bevestig ThermaCare dan op een hemd of een doek die op de huid gedragen wordt
  • Laat ThermaCare niet gebruiken door personen die het product niet zelf kunnen verwijderen, zoals kinderen of sommige ouderen

  Neem voor het gebruik van ThermaCare contact op met uw arts, fysiotherapeut, apotheek of drogist als u last heeft van:

  • suikerziekte, bloedsomloopproblemen, hartaandoeningen en reumatoïde arthritis
  • of als u zwanger bent
 • Hoe kan ik deelnemen aan de € 3,- retour actie van ThermaCare?

  Koop in de winkel een ThermaCare verpakking met actiecoupon*. Vul de actiecoupon volledig in en stuur deze samen met de kassabon van een ThermaCare verpakking, in een ongefrankeerde envelop naar: ThermaCare kortingsactie, Antwoordnummer 417, 2130 WB Hoofddorp.

  *Deze actie is geldig tot 30 april 2011. Deze actie is geldig op één verpakking ThermaCare rugpijnen (2stuks) of één verpakking ThermaCare bij pijn aan de nek, schouder en pols (3 stuks).


110-0909-0910